Selasa, 1 Mac 2011

Finally......

Assalamualaikum..
Finally ad gak menda aku nk story kat korg.. hee~
tok pengetahuan korh akhirnyer hari ini aku makn gak nasi putih.. hahaha.. stlah stahun lbih aku x usek...hee~ pelik an?? aku taw pe yg bermain di minda korg tu.. antaranya:

*"ko xmkan nsi putih???!!"
*"slama ni ko mkan ape??"
*"pelik nyer ko nie.."
*"ko boleh hidup cmtu?"
*family ko sme gak ke??"
*"biz mak ko mask ko x mkn??"
*"mak ko xmara ke??"

ini feedback yang aku dpt ble dorg dpt taw aku freak smpai cmtu skali..
n berbagai2 kutukan aku dpt hee~ antara nyer:

*"ko ni bajet mat salleh jew.."
*"ko ni bukan org melayu sejati"
*"ko xyah hidup la kalo nasi pown x mkn"
*"crewet gyler ko nieyh.."


sometimes dorg akn sgja ajak aku mkn dgn dorg, kalo ajak elok2 (cm adab ajak mkn bese xpe) tpi nie dgn nada mengutuk n cmpur ayt2 di ats...agak pedih aku dgr..hahaha.. tpi stelah meningkat usia,aku da xkish org nk ckp ape.. :) this my life.. aku xkcau perut korg pown an..:P

so aku akn jwb persoalan2 di minda tdi..

1-YUP! aku x mkn nasi putih kosong.aku juz makan nasi lmak, nasi minyak, briani nasi ayam and nasi goreng cina..hehehe crewet x??

2-dri darjah dua sampai form 3 aku mkn burger stiap hari... kadg tme kcik2 tu kne gak mkn nasi putih.. tpi tgk la 3 bulan dua kali ke an.. hehehe.. blan pose pown sme.. sbijik burger tme berbuka..:) mknan aku agk western tp xda western sgt... koz aku juz mkn nugget,burger,wedges popcorn chicken pizza ..ape yg dikluarkan oleh KFC @ MD @ Pizza2 @ A&W aku leyh makn.. hee~

trus skip ke soklan "family aku sme gak cmtu??" jwpn nyer x.. hehe.. only aku cmtu.. mle adk aku tme kcik ikt gak.. tpi sek bek parent aku smpat mengubah nya..hehehe..

4-yup! ble mak aku msk stiap hari aku xmkn.. aku g bli burger kat grai pan uma aku.. dri djah dua smpai form3.. dah mcm2 abg burger n akak burger aku jmpe..:)

5- mak aku xpena mara aku mkn plik2 koz aslkn aku mkn... dri aku xmkn an.. paksa aku mkn nasi tpi x abes kan dah membazir.. hehehe

kat atas tu la pic aku makn tdi.. hahaha.. lauk sweet sour ikan bawal n nsi putih serta cawan besar teh o ais limau.. berserta gelang power balance..(hee~ promote skit..:P)


nie la makanan fav aku lak kat bawah ni.. tme aku dajah dua aku mkn burger cm menu org bese.. tpi start aku form 1 aku start makn burger plik2 cm benjo double.. n when pertghan form two 3 aku dah start makn burger benjo triple smpai la skunk nie..


tme form 4 aku aku mla blaja mkn nasi kat Sekolah Teknik Kuala Lumpur koz aku blaja khdupan asrama.. tme tu lauk diew sdp2.. aym diew lbh besar dri dua penumbuk aku..hahaha..
tpi naek form5 mknan diew trok smpai kene protes dgn kami..haha...rindu kenangan tu..
disebabkan tu, loker aku yg tme form 4 cm almari baju ble naek form 5 jew jadi peti ais.hahahaha..naek form5 aku jadi pelanggan ttp acu (pemilik kedai burger skolah tknik KL taun lps) cm bse aku sntiasa dpt lyanan VVVVVVVIP dri penjual2 burger koz burger2 aku senantiasa berbeda dri org2 lain..hee~ aku an crewet..:P


serius ape ygaku bg taw nie aku xtpu korg.. no point aku nak tpu korg an..:) stakat nie alhamdulillah badan aku ttp maintain tpi tu lah.. org kate burger x elok.. aku sdar.. mungkin x effect skunk bt effect ari tua aku.. tpi ape kan daya ni jew aku leyh makn.. hee~

tpi aku dah nekad lps aku kawen aku start mkn nasi sbb aku xnk ank aku ikut jejak langkah bapak diew ni..hahahahaha..
hope ape yg aku nekad ni jadi lah..
AMIN...

3 ulasan:

  1. nasi lemak pkcik aziz lebih sambal :)

    BalasPadam
  2. sambal asing sudah..hahhaa..

    BalasPadam